Badrumsrenovering var den mest efterfrågade ROT tjänsten 2015

2015 var ett rekordår för ROT och RUT avdraget då det betalades ut drygt 17 % mer pengar än 2014. Enligt en ny sammanställning från Offerta, framgår det nu att badrumsrenovering var den mest efterfrågade tjänsten och petar därmed ner flyttstädning som var etta på listan 2014.

Den totala ökningen på badrumsrenoveringar under 2015 jämfört med året innan var enligt Offertas förfrågningar 31 %. Då ROT avdraget sänktes från 50 % till 30 % under 2016 var det ett väldigt högt tryck på renoveringar på slutet av förra året.

– Vi har sett en stor ökning på efterfrågan av just badrumsrenoveringar under hösten. Rimligtvis har många passat på att göra större renoveringar så som badrumsrenoveringar innan ROT-avdraget sänktes.

För en privatperson blir prisskillnaden med det lägre rot-avdraget ganska påtaglig, säger Jens Nilsson vd på Offerta.se i ett pressmeddelande.

Den totala ökningen på både ROT och RUT avdraget var 17 %. Det betalades ut 19,9 miljarder kronor i ROT och 3,4 miljarder kronor i RUT.

Det fortsattes att betala ut stora summor även under januari månad i år då den sista dagen för utföraren att söka om avdrag på den gamla taxan var den 31 januari 2016.