Vikten av rejäla kläder

När det kommer hem någon från ett VVs-företag till dig har du säkert sett att de har ganska rejäla kläder på sig – trots att det är sommar. Det finns olika anledningar till varför de har det, och efter att ha läst vidare behöver du inte fundera på det mer.

Skydd mot skador

Den främsta anledningen till att personal inom VVS har rejäla kläder på sig är för att de ska skyddas mot skador. Det kan till exempel handla om rivsår på armarna, knäskador för att sitta på knä för mycket och så vidare. Det gäller att ha bra och kläder av hög kvalité på sig när man jobbar inom VVS. 

Så om du själv ska testa på att till exempel byta ett rör eller liknande är det bra att du har på dig kläder som du inte är så rädd om och som du vet klarar av mycket. Har du ett par vandringsbyxor för herrar eller damer som hänger i garderoben är det ett perfekt klädesplagg då de oftast kan stå emot mycket friktion och ändå inte gå sönder.

Förvaring

Du har säkert märkt att de kläder som personal inom VVS ofta har ett flertal fickor. Det är för att de ska lätt ska kunna komma åt verktyg och annat som de kan behöva för att utföra sitt arbete. Att behöva gå fram och tillbaka för att hämta en tång eller liknande tar oftast längre tid och kräver mer energi från de som utför jobbet.