Ät hälsosamt för att orka med renoveringen

Renovering är något som ta mycket energi både psykiskt och fysiskt. Det gäller att äta hälsosamt för att må så bra som möjligt och ta hand om sig själv på bästa sätt. Hälsosam mat kan vara både enkel att tillaga och billig. Tänk på att en plötslig omläggning av kosten kan göra att kroppen reagerar på lite olika sätt. Det är vanligt att få gaser i magen, men det går ofta att lindra. Hälsosam mat innehåller mycket grönt och hämtmat som pizza och hamburgare blir helt uteslutet.

Många som börjar med en ny diet för att leva ett mer hälsosamt går ut väldigt hårt och ändrar hela sitt liv på en och samma gång. Väljer man att gå ut stenhårt finns risken att det på vägen blir för jobbigt och istället blir väldigt svårt att hålla. Ett bättre alternativ för många är att börja i mindre skala och öka på allt eftersom. Exempelvis kan en målsättning vara att äta vegetariskt två dagar i veckan och att en dag i veckan är någon form av fuskdag då du får äta godis eller hämtmat om du önskar.
Alla människor är olika vilket också gäller då det kommer till att äta hälsosam mat. Några väljer att följa en form av diet då de tycker att det är enklare och andra vill ha det mer fritt. Ett populärt sätt att äta just nu är raw food. Då äter man så rent som möjligt och generellt vegetariskt då temperaturen på maten inte ska överstiga 42 grader celsius. Det blir väldigt näringsriktigt och fokus ligger på ekologisk mat. Andra dieter som många följer är GI och LCHF. Det finns inte en given mall runt vad som kommer att fungera för just dig. Du behöver testa dig fram och själv se vad som fungerar bäst.