Tips för ombyggnad av kök

När man ska bygga nytt kök har man chansen att tänka till lite extra för att få till ett bra kök som man är nöjd med i många år framöver. Ett kök ska se bra ut, vara enkelt att jobba i och maximera arbetsytan så bra det bara går. Det finns många smarta lösningar som gör att köket är mycket smidigare att jobba i, såsom kranar man kan ta loss och hålla i handen för att styra vattenstrålen precis som man vill.

Ergonomi kanske inte är det första man tänker på när man tänker på kök, men det är väldigt viktigt att man tänker på att det behagligt och skönt för kroppen att hantera kökets alla uppgifter. Allting ska ha rätt höjd för att man ska slippa sträcka och böja på sig flera gånger om dagen. Lägg den normala arbetshöjden på rätt nivå så att de som står för majoriteten av matlagningen inte får ont i ryggen eller knäna eller nacken.

En annan stor fördel med att bygga ett helt nytt kök är att man kan dra nytta av det allra senaste! Det kommer ständigt ut nya spännande lösningar med ny teknik som underlättar köksarbetet och dessutom gör det snyggare och mer minimalt hemma. Skapa ett kök som du älskar och ta den tid du behöver för att planera allting i minsta detalj. I köket vill man ha varken vattenläckor eller huvudlöss, så det gäller att planera för både hygien och praktisk funktionalitet. Kom ihåg att ha kul också för det ska vara ett glädjerikt projekt!