Enkla munsbitar till fikastunden

När man arbetar med kroppen har man ett större behov av att få i sig näring, energi och kraft under dagens gång. Det blir ofta mer än en fika per dag och det är alltid kul med lite variation. Idag ska vi ge er några tips på enkla munsbitar ni kan slänga ihop där hemma på några minuter för att ha något gott att sätta tänderna i när det börjar kurra i magen. Så, kör ingång er kaffemaskin eller espressomaskin så ska vi se hur man gör jordnötsfudge med 3-4 ingredienser och sockerfria chokladtryfflar för de som vill hålla koll på midjemåttet.

Jordnötsfudge är otroligt enkelt att göra hemma. Blanda 1,5 dl jordnötssmör (gärna crunchy) med ett par matskedar honung och skal från en citron. Ha i en nypa salt om du tycker att det behövs. Sedan brer man ut smeten på en klädd bakplåt eller i en form och ställer in i frysen i ett par timmar. Skär i 12 bitar och njut! Om det är svårt att blanda ihop smeten kan man värma upp ingredienserna lite i en kastrull och röra om.

För att göra sockerfria chokladtryfflar behöver man lite fler ingredienser men det är fortfarande enkelt. Du behöver 100 gram sockerfri mörk choklad, 20 gram smör, 1 dl vispgrädde, lite romarom efter smak eller vaniljpulver. Smaka av med sötningsmedel (helst stevia) och rulla i kakao. Först kokar du upp grädden och rör ner resten tills allting har smält ihop. Låt svalna i kyl eller frys och rulla sedan till runda bollar. Utsökt!