Vad räknas som ett VVS-företag?

Du som har tänkt anställa ett företag för renovering eller som kanske själv vill starta upp ett företag, kanske har stött på begreppet VVS. Detta är en förkortning för värme, ventilation och sanitet och är en branschorganisation som innefattar företag som arbetar inom dessa arbetsområden. VVS omfattar då till exempel företag som har hand om vattenförsörjningen i hushållet eller företag som arbetar med avlopp. Om du har ett företag som till exempel säljer syskonvagn eller skönhetsprodukter, kommer du alltså inte tillhöra denna branschorganisation.

Vilka typer av jobb utför ett VVS-företag?

Vilka typer av uppdrag som ett VVS-företag bör anlitas för kan ses i namnet. Men det är framförallt tre stora jobb som ett VVS-företag hjälper dig med. Detta är renovering av badrum och kök, samt allting som detta innefattar, installation av värmepump och även installering av rörelsesensorer.

Varför ska man anlita ett VVS-företag?

Men varför ska man då anlita ett VVS-företag och ger det dig som konsument en bättre säkerhet när du vill anlita en hantverkare? Eftersom ett VVS-företag faller inom en branschorganisation, kontrolleras de också därefter. Detta innebär att du är garanterad att anlita ett pålitligt och etablerat bolag som innefattar rätt försäkringar och kompetens. Ett VVS-företag kan vara både ett mindre bolag eller större kedja, vilket gör att du oavsett vart du bor kan hitta ett passande val.

Innan du bestämmer dig för vilket bolag du ska anlita, fundera på vilka typer av jobb som du behöver hjälp med och begär också offerter från lite olika företag för att kunna hitta det bästa valet för dig och din budget.