Anlita en byggfirma

Har du planerat att starta upp en ny renovering eller utbyggnad i hemmet? Kanske behövs ett extra rum så att hemmet behöver byggas ut, vill du överraska ditt barn med en trädkoja för lek med lego ninjago eller vill du smycka trädgården med en vacker terrass men inte vet hur du ska kunna bygga detta på egen hand? Ja då kommer det alltid finnas minst en byggfirma i närheten som du kan anlita. Men hur väljer man rätt byggfirma för jobbet och finns det några avdrag man kan göra?

Begär olika offerter

Första steget är fundera ut vilket jobb du vill göra och vilken budget du har. Priset på en renovering kan snabbt springa iväg och för att du inte ska överraskas med dyra kostnader som du inte planerat in är detta ett måste.

Sedan kan du börja titta dig omkring efter byggfirmor att använda dig av och kan börja begära in offerter från olika företag. Detta är ett bra sätt för dig att sålla igenom utbudet och sedan kunna välja en offert som faller inom din budget. Ingår kostnad för material, vilken timlön tar de som arbetar och hur snabbt kan jobbet bli gjort? Allt detta kommer du behöva väga in när du väljer rätt byggfirma för ditt projekt.

Glöm inte RUT-avdrag

För mängder av renoveringar och upprustningar i hemmet så kommer du faktiskt kunna dra av en del i så kallat RUT-avdrag. Detta är en skattereduktion som ger dig 30% avdrag på tjänster som du anlitar vilket gör det betydligt mer förmånligt för dig att anlita utomstående tjänster.